De Omgeving

Il Fraticello ligt temidden van glooiende beboste heuvels, waar de druiven voor de fameuze Orvieto Classico rijpen.  In de nabijheid zijn talloze trattoria’s en restaurants waarin genoten kan worden van de klassieke Italiaanse keuken. Vele bekende Toscaanse en Umbrische steden en bezienswaardigheden liggen in de directe omgeving.                    Vanuit Orvieto rijdt de trein in ongeveer een uur naar Rome en in anderhalf uur naar Florence. Wandelaars kunnen hun hart ophalen en voor wijnliefhebbers zijn er tal van wijnhuizen in de omgeving.

Het huis ligt op loopafstand van Porano, een klein middeleeuws stadje met een supermarktje, een (biologische)slager, een bar voor de espresso in de ochtend en twee restaurants.

Op 8 kilometer afstand ligt Orvieto, een oorspronkelijk Etruskische stad met een schitterende domkerk, mooie winkels en een theater.

Markt in Orvieto op donderdag en zaterdag

In 15 minuten rijd je met de auto naar het meer van Bolsena (het schoonste meer van Europa!) met zijn ongerepte oevers, strand en (vis)restaurantjes aan het water.

Een van de bezienswaardigheden is het stadje Bagnoregio. Dit door aardverschuivingen getroffen stadje is gelegen op een berg omringd door ravijn. Het overgebleven deel is prachtig gerestaureerd.Bagnoreggio